tisdag 25 februari 2014

Brödbagerskan bloggar, specialinlägg;)

Ja jag har ju börjat baka bröd igen efter ett par hårda nederlag för tio år sedan. Det innebar bla brödskorpa som var så hård att jag bet av en tand😁. Nu ska inte allt skyllas på den stackars modern som försökte ge sina barn hembakt bröd för termostaten på ugnen pajade vilket också hjälpte till en osedvanligt hård och knaprig yta. 


Iallafall det var en lång inledning men jag har hittat en brödbok av Martin Johansson där han beskriver väldigt enkelt hur man gör det knådfria brödet. Det passar mig perfekt, man viker in den jäsande degen en gång i halvtimmen och efter  ett par gånger ska det in i ugnen i hög temperatur. Voila det perfekta brödet, seg skorpa, stora bubblor inuti. Tio min ren arbetsinsats och fyra timmar totalt! Prova vetja:)  

3 kommentarer:

  1. Vad kul att du är på gång igen! skulle så gärna smaka på ditt bröd.

    SvaraRadera
  2. Kära anonym: De e bara å kömme hit o äta brö me mig:) Kanske jag bjuder på en soppa till:)

    SvaraRadera
  3. Jag är bara lite lagom anonym. Du kan kalla mej mamma!

    SvaraRadera